-
فواید کفش طبی برای سلامت پا و کمر
- تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۰/۰۶/۰۶
-
زمانی که شما با پاهایتان حرکت میکنید درواقع حرکت سایر اعضای بدن را نیز تحت تاثیر قرار میدهید و باعث تغییر در آن میشوید. این اشتباه است که بعضیها فکر می کنند پا سبب کمر درد نمیشود و میتوان به راحتی به این نتیجه رسید که زمانی که کفش نامناسب میپوشید به سرعت بر ناحیه کمر تاثیر میگذارد. تمام اعضای بدن با هم در ارتباط هستند و کوچکترین درد در یک ناحیه، قسمتهای دیگر را نیز درگیر خواهد کرد.
پس انتخاب یک کفش مناسب مانند کفش ورزشی و پیادهروی برای راه رفتن طولانی، تاثیر زیادی بر جلوگیری از کمر درد دارد.
علت درد در قسمت پایین کمر چیست؟
در صورتی که همه اعضای بدن با هم مطابقت نداشته باشند فشار بسیار زیادی به مفاصل وارد میشود و بدن نیز برای علت ایجاد شده به روشهای مختلف واکنش نشان میدهد که یکی از همین روشها ایجاد درد در قسمت پایین کمر است.
کمر درد علتهای دیگری نیز دارد که آنها را نیز نام میبریم:
- ایستادن یا نشستن در حالت نامناسب به مدت طولانی
- بلند کردن اجسام سنگین به روش غلط
- سیاتیک
- مشکلاتی که با بالا رفتن سن ایجاد میشود
- چاقی و اضافه وزن
- نداشتن فعالیتهای ورزشی و جسمانی
چه کفش هایی باعث کمر درد می شوند؟
- کفشهای تونی: این نوع کفشها به عنوان خطرناکترین نوع کفشها هستند، به دلیل کفی لغزندهای که دارند وقتی با آنها راه میروید انگار روی یک سطح نا پایدار قدم میگذارید. طراحی این نوع کفش به گونهای است که آن دسته از عضلاتی را درگیر میکند که شما در راه رفتن معمولی اصلا از آنها استفاده نمیکنید. پاشنههای این نوع کفش نیز باعث توزیع غیر یکنواخت وزن بدن میشود که باعث فشار وارد کردن به پاشنه آشیل پا شده و آسیب جدی به مچ پا، زانو و کمر وارد میکند.
- کفش پاشنهبلند: یکی از اصلیترین عوامل ایجاد کمر درد همین کفشهای پاشنه بلند هستند. کفشهای پاشنه بلند علاوه بر آسیب رساندن به ستون فقرات، به کف پا و زانو و مفصل ران نیز آسیب وارد میکنند. پوشیدن این کفش ها باعث میشود وزن بدن به سمت جلو هدایت شود و ایجاد فشار روی انگشتان پا میکند. این کفشها عضلات پا را کوتاه و منقبض میکنند و باعث فشار به زانوها میشود و باعث از بین رفتن هم ترازی و خارج شدن از حالت عادی کشکک زانو نیز می شوند. این فشارها به مفصل ران پا که نقش مهمی در دویدن و راه رفتن دارد نیز وارد میشود. پوشیدن کفش پاشنه بلند قفسه سینه و لگن را به سمت جلو هدایت میکند و این فشار باعث آسیب دیدن ستون فقرات میشود.
- کفشهای تخت: این نوع کفشها همانند کفشهای پاشنه بلند کل بدن را درگیر میکنند چون کف پا را کاملا حمایت نمیکنند. پلانتار فاسیا از قوس کف پا حمایت میکند اما پوشیدن کفشهای تخت موجب کشیدگی آن میشود و همینطور باعث منقبض شدن تاندونهای آشیل هم میشود. مقبض شدن یا سفت شدن تاندونها باعث از بین رفتن گودی کف پا میشود و این خود دلیل بر پارگی تاندون و رباط پا میشود. اگر صافی کف پا درمان نشود باعث ایجاد آرتوروز زانو میشود. کف کفشهای تخت خاصیت ضربهگیری ندراند و یا قدرت ضربه گیری بسیار کمی دارند ازین رو این نوع کفشها نیز سبب ایجاد کمر درد میشوند.
- دمپایی و صندل: شما بخاطر نگه داشتن صندل و دمپایی باید فشار زیادی به انگشتان پا وارد کنید تا از پا خارج نشوند که خود این کار باعث ایجاد آسیبدیدگی پا و کمر درد در هنگام راه رفتن میشود. وقتی دمپایی میپوشید باعث میشود کوتاهتر قدم بردارید و همین امر موجب وارد شدن فشار مضاعفی به عضلات پایین کمر و مفصل ران و کف پا میشود.
چه نوع کفشی برای کمر درد مناسب است؟
کفش طبی غالبا یکی از بهترین انتخابها در این زمینه به شمار میرود. دلیل انتخاب این نوع کفش قیمت ارزان آن است و اینکه عوارض نامطلوب آن بسیار کم است. تحقیقات نشان داده کمر درد بعضی بیماران به خاطر استفاده از کفش طبی به مقدار قابل توجهی کمتر شده است.
ویژگی های کفش طبی چیست؟
- هدف تولید کفش طبی برطرف کردن دردهای اسکلتی-عضلانی بوده به همین دلیل است که به خوبی میتوانند از کمر، پا و مهمتر از آن از مچ و کف پا حمایت کنند.
- طراحی علمی این نوع کفش باعث شده تا هم از پا محافظت کند و آن را قوی و پایدار کند به علاوه انعطافپذیری بالایی هم داشته باشد.
- اگر سبک زندگی یا شغلاتان به صورتی است که باید مدت طولانی روی پا بایستید، کفش نامناسب قطعا باعث ایجاد مشکلاتی مانند کمر درد و پا درد میشود. کفشهای طبی به گونهای طراحی شدهاند که حمایت حداکثری از پا را ارائه دهند و از درد و فشار نیز کم کنند.
- ویژگی دیگری که کفشهای طبی دارند این است که گردش خون را بهبود میبخشند. وقتی از کفشهای نامناسب استفاده میکنیم در ابتدا متوجه اختلال در خونرسانی نمیشویم اما مدتی که بگذرد انجام دادن سادهترین کارها برایمان سخت میشود و همینطور پا ورم میکند.
*نکته ی مهم هنگام خرید کفش طبی این است که بهترین نوع کفش متناسب با مشکل خاصی که دارید انتخاب کنید.
انواع کفش های طبی
- کفش پیادهروی
- کفش مینیمال
- کفش تجویزی
مقالات مرتبط
شبکه های اجتماعی