-
مضرات کفش پاشنه بلند
- تاریخ بروزرسانی: ۱۴۰۰/۰۶/۰۶
-
خانمها طرفدار سر سخت کفشهای پاشنه بلند هستند
پوشیدن کفشهای پاشنه بلند شاید باعث شود شما قدبلند دیده شوید یا شیک و جذاب به نظر برسید و شاید اعتماد به نفس شما را بالا ببرد. اما آیا از عوارض این کفشها اطلاع کافی دارید؟ معمولا کفشهای پاشنه بلند پای شما را به سمت پایین قرار میدهد که این باعث فشار زیاد به جلوی پا میشود که شما مجبور میشوید بدن را تنظیم کنید که تعادل حفظ شود. کفشهای پاشنه بلند روند راه رفتن را در خانمها تغییر میدهند، به طوری که هنگام راه رفتن قدمهای کوتاهتر و قویتری نسبت به افرادی که کفش بدون پاشنه پا میکنند ، برمیدارند . همه این تغییر روندها باعث به وجود آمدن عوارضی در کل بدن میشوند که در ادامه به این عوارض اشاره خواهیم کرد.
عوارض جدی کفشهای پاشنه بلند
- درد پایین کمر
کفشهای شیک و زیبای پاشنه بلند متاسفانه از پاهای شما حمایت نمیکنند و موجب نا برابری توزیع وزن در بدن میشوند و این امر خود باعث درد در ناحیه کمر میشود.
- ناراحتی ماهیچهای
مشکل دیگری که پوشیدن کفش پاشنه بلند ایجاد میکند درد در ناحیه ساق پاها است که موجب برجسته شدن رگها هم میشود.
- درد کف پا
هنگامی که پا در موقعیت رو به پایین قرار دارد، فشار زیادی به جلوی پا وارد میکند. این فشارهای زیاد رفته رفته به کف پا هم کشیده میشود و موجب درد در کف پا میشود.
- پیچ خوردگی مچ پا
کفشهای پاشنه بلند متاسفانه حرکت و قدرت مچ پا را محدود میکنند و باعث میشوند هنگام راه رفتن به جلو ، قدرت خود را از دست بدهد. استفاده از این کفشها بیشتر در محیطهایی که کف صاف دارند مناسب است نه جاهایی که ناهمواریهایی وجود دارد و احتمال پیچخوردگی مچ پا را افزایش میدهند. این پیچخوردگیها بعضی مواقع موجب کوفتگی و شکستگی هم میشود.
- منحنی نامناسب ستون فقرات
کفشهای پاشنه بلند قوس کمر را خیلی غیر عادی از حالت خود خارج میکند، یعنی هرچه پاشنه بلندتر شود قوس پشت شما هم بیشتر میشود که این خود موجب ایجاد کمر درد است. در بعضی مواقع موجب جابجایی مهرههای کمر نیز میشود.
- تنگی و انقباض رگهای خونی
پارگی رگهای خونی و منقبض شدن آنها دلیلی جز استرس پا ندارد و این استرس میتواند حاکی از پوشیدن کفشهای پاشنه بلند باشد. این کفشها چنان پا را فشرده میکنند که این امر طبیعی است اما برای پای شما راحت نیست.
- رباط های ضعیف
کفشهای پاشنه بلند موجب ضعیف شدن رباط میشوند.
از دیگر عوارض پوشیدن کفشهای پاشنه بلند عبارتند از:
- زانو درد یا آرتروز زانو: التهاب مفصل آرتروز نام دارد. پوشیدن کفشهای پاشنه بلند فشار غیر ضروری پا را روی زانو قرار میدهند و این امر موجب زانو درد میشود.
- پاهای کج: وقتی ساعتهای طولانی این کفشها را پا میکنید، موجب تغییر در انگشتان پا میشود و پا را بد شکل نشان میدهد.
- فشار خون در انگشتان پا: ثابت نگه داشتن انگشتان پا در حالتی که فشار زیادی روی آنها است، موجب فشار خون در انگشتان میشود.
- مشکلات تاندونی: زمانی که بیش از حد از کفشهای پاشنه بلند استفاده شود موجب چربیسوزی ساق پا میشود و در نتیجه عضلات پا سفت میشوند. این سفت شدن سبب کوتاه شدن آشیل میشود که مشکلاتی از جمله پارگی تاندون را به همراه دارد.
پوشیدن کفشهای پاشنه بلند چه بلایی سر پاها میآورند؟
- عضلات ساق پا را کوتاه می کنند: راه رفتن با کفشهای پاشنه بلند موجب از بین رفتن تاندون آشیل میشوند و به مرور موجب کاهش کلی ساق پا میشود.
- موجب آماس مفصلی میشوند: آماس مفصلی زمانی اتفاق میافتد که غضروف اطراف مفاصل فرسوده شود و موجب ساییده شدن استخوان زیر آن میشود.
- موجب ایجاد واریس میشوند : واریس رگهایی در سطح مچ و کف پا هست که قابل مشاهده میباشند و زمانی که گردش خون در پا محدود شود، اتفاق می افتد. واریس در بعضیها احساس خارش و سوزش دارد.
- راه رفتن طبیعی را تغییر می دهند: زمانی که کفش پاشنهبلند پای شما است و حرکت میکنید، با هر بار قدم برداشتن احتمال افتادن هم هست و شما باید سریعتر و قدمهای کوتاهتری بردارید.
- ایجاد خار پاشنه: درد در پاشنه و کف پا به دلیل اینکه ربات به استخوان متصل است و تحت تاثیر قرار میگیرد و ممکن است پارگی رباط یا زخم ایجاد کند.
یک توصیه ی مهم در مورد زنان باردار
به هیچ عنوان توصیه نمیشود زنان باردار از کفشهای پشانهبلند استفاده کنند چون در هنگام بارداری پوشیدن این کفشها خطرناکتر از هر زمانی است. همانطور که اشاره کردیم کفشهای پاشنه بلند موجب آسیب رسیدن به ستون فقرات میشوند. حتی افزایش وزن در دوران بارداری طرز راه رفتن را هم تغییر میدهد، پس بهتر است برای بیرون رفتن از کفشهای ورزشی و پیادهروی استفاده کنید تا فشار کمتری را تحمل کنید.
راه هایی برای ایمن کردن کفشهای پاشنه بلند:
- بهتره است پاشنه کفش بیشتر از 3 سانتیمتر نباشد.
- بیش از 2 تا 3 ساعت از آنها استفاده نکنید.
- از این کفشها برای مناسبتهای خاص استفاده کنید.
- اگر میخواهید در محل کار کفش پاشنه بلند پا کنید آن را داخل کیف حمل کنید و فقط در محل کار از آن استفاده کنید.
- استفاده از کفشهایی که در جلوی خود یک لژ داشته باشند و به اصطلاح پاشنه یکسره دارند.
با خواندن این مطالب به این باور رسیدید که این کفشهای شیک و جذاب چگونه به سلامتی شما آسیب میرسانند؟
مقالات مرتبط
شبکه های اجتماعی